Siirry sisältöön

Lasten tarinat -ääniteos julkaistaan marraskuussa 

TIEDOTE   Lasten tarinat -ääniteos julkaistaan marraskuussa 

Vuoden 2023 Lapsen oikeuksien viikon teema on lapsen oikeus hyvinvointiin. Espoon, Helsingin ja Vantaan lastenkulttuuritoimijat julkaisevat valtakunnallisella Lapsen oikeuksien viikolla 20.–26.11. Lasten tarinat -ääniteoksen.  

Viime vuosina peräkkäiset ja päällekkäiset kriisit – ilmastokriisi, koronapandemia, Ukrainan sota – ovat kuormittaneet lasten ja nuorten jaksamista ja hyvinvointia. Mitä ajatuksia hyvinvointi herättää pääkaupunkiseudun lapsissa? Mikä tekee heidät onnellisiksi? Mitä he toivovat tulevaisuudelta? 

Vantaan Sanataidekoulun ja Sydkustens ordkonstskolanin oppilaat sekä eri kulttuuritaustaiset lapset ovat kirjoittaneet syksyn aikana runoja, tarinoita ja ajatuksia lasten hyvinvoinnista. Nämä tekstit tulevat kaikkien kuultaviksi Lapsen oikeuksien viikolla. Pääkaupunkiseudun 32 kauppakeskuksessa kuullaan Mall Voicen kautta viikon aikana lasten omalla äänellä ja eri kielillä tarinoita. Ääniteosta soitetaan myös kaupungin eri tiloissa Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä.  Lasten tarinat on toteutettu yhteistyössä pääkaupunkiseudun lastenkulttuurikeskusten ja kumppanitoimijoiden kanssa. Mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä projektissa ovat Helsingin Annantalo, Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora, Vantaan Lastenkulttuurikeskukset Pessi, Toteemi ja Pyykkitupa sekä Vantaan Sanataidekoulu ja Sydkustens ordkonstskola.  Ääniteoksen lisäksi kyseiset lastenkulttuurikeskukset koordinoivat kaupungeissaan lipunnoston Lapsen oikeuksien päivän aamuna 20.11. Vantaan kaupungintalolla juhlavaan lipunnostoon osallistuu kaupunginjohtaja Pekka Timonen, Helsingissä lastenkulttuuripäällikkö Pirjetta Mulari ja Espoossa kolmessa eri pisteessä ohjelmallisen lipunnoston suorittaa Teatteri Hevosenkengän satumaiset hahmot. Kunniavieraina kaikissa tilaisuuksissa ovat lapset, joita odotetaan paikalle useita satoja ympäri pääkaupunkiseutua.   Lapsen oikeuksien viikolla 20.-26.11.2023 on tarjolla myös runsaasti lastenkulttuuriohjelmia eri puolilla eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kaikki tapahtumat löytyvät kaupunkien tapahtumakalentereista. 

 

Lisätietoja Lasten tarinat-ääniteoksesta ja Lapsen oikeuksien viikosta: 

Espoo: lastenkulttuurikoordinaattori johanna.kallioaho@espoo.fi, 043 824 5199 

Helsinki: lastenkulttuurin erityissuunnittelija laura.arala@hel.fi 

Vantaa: kulttuurituottaja Hanna Nyman, hanna.nyman@vantaa.fi, 040 843 6665