Iltapäiväkerho

Tarjoamme laadukasta iltapäiväkerhotoimintaa koululaisille yli 20 vuoden kokemuksella.

Sisältö ja rakenne

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetuksen oppilaille. Iltapäiväkerho toimii lukukauden aikana arkipäivisin klo 12-17. Oppilaille tarjotaan iltapäivän aikana välipala ja ohjattua toimintaa.

Sanataidepainotteisissa iltapäivä-kerhoissa noudatetaan Vantaan kaupungin iltapäiväkerhosuunnitelmaa ja sen lisänä sanataidetta. Sanataide on lukemista, kirjoittamista, piirtämistä, teatteria ja musiikkia. Sanataiteen iltapäiväryhmissä  lukuvuotena 2021-22 teemana on Omituisia otuksia ja eriskummallisia eläimiä. Teemaa käsitellään kirjallisuuden kautta harrastajien ikätaso huomioiden..  Sanataidetta kerhoissa toteutetaan mm. lukemalla kirjoja yhdessä ja erikseen, loruttelemalla, leikkimällä erilaisia improvisaatioleikkejä ja tekemällä tarinoita. Ip-kerholaiset voivat  jatkaa seuraavana lukuvuonna sanataidetta opetusryhmissämme joko omalla koululla tai lähimmässä sanataiteen opetustilassa.

Lisätietoa Vantaan sanataidekoulusta ja sanataiteen perusopetuksen yleisestä opetussuunnitelmasta, jota iltapäiväkerhoissa noudatetaan.

Hakeminen ja maksut

Kerhopaikkaa haetaan, kun lapsi on saanut päätöksen oppilaaksi otosta. Sen mukana 1. –luokkalaisen kotiin lähetetään esite alueen kerhotarjonnasta. Hakemus toimitetaan suoraan Vantaan kaupungille, Wilma-järjestelmän kautta. Lukuvuodelle 2021-2022 haku on auki Wilmassa. Neuvontaa hakemuksen täyttämiseen saa Vantaa info-pisteistä Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Vantaan sivistysvirastossa tehdään päätökset toimintaan otettavista lapsista. Sähköinen päätös julkaistaan Wilmassa. Jos olet valinnut paperisen päätöksen, se saapuu kotiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Asiakasmaksut ovat lukuvuonna 2021–2022 neljän tunnin päivittäisestä toiminnasta 100 euroa ja viiden tunnin päivittäisestä toiminnasta 130 euroa.

Asiakasmaksuja voidaan huojentaa 35 prosentilla perheen tulotason mukaan. 35 % maksuhuojennuksen avulla maksut alenevat neljän tunnin toiminnan osalta 65 euroon ja viiden tunnin toiminnan osalta 84,50 euroon kuukaudessa. Pienituloisilla on mahdollisuus saada maksuhuojennus. Maksuhuojennus haetaan  Vantaan kaupungilta. Hakemus löytyy täältä.

Ketkä voivat osallistua iltapäivätoimintaan?

Iltapäivätoiminnan paikat myönnetään alla olevassa etusijajärjestyksessä, seuraavien valintaperusteiden mukaan

  •  A) 1. vuosiluokan oppilas, jolla on iltapäivätoimintapaikalle välttämätön tarve liittyen terveydelliseen tai muuhun erityiseen syyhyn, josta huoltaja on esittänyt riittävän selvityksen (lausunto tms.)
  •  B) 1. vuosiluokan oppilas, jonka huoltajat ovat estyneet hoitamasta lasta iltapäivätoiminnan aikana työn, opiskelun tai muun erityisen syyn vuoksi. Erityisestä syystä tulee esittää riittävä selvitys (esim. lääkärintodistus)
  •  C) 2. vuosiluokan oppilas, jolla on iltapäivätoimintapaikalle tarve liittyen terveydelliseen tai muuhun erityiseen syyhyn, josta huoltaja on esittänyt riittävän selvityksen (lausunto tms.)
  •  D) 3. tai sitä ylemmän vuosiluokan oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös
  •  E) 2. vuosiluokan oppilas, jonka huoltajat ovat estyneet hoitamasta lasta iltapäivätoiminnan aikana työn, opiskelun tai muun erityisen syyn vuoksi. Erityisestä syystä tulee esittää riittävä selvitys (esim. lääkärintodistus)
  •  F) 1. vuosiluokan oppilas, jonka huoltaja voi hoitaa lasta iltapäivisin kotona.

Lisätietoja:

Jenni Sneitz
puh. 050 4134212

jenni.sneitz [at] sanataidekoulu . fi

 

Vantaan sanataidekoulun iltapäiväkerhopaikat 2021-22:

Martinlaakso Vintti (luokka 218)

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1.-2. -luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT:  045 126 6083 ip.martinlaakso [at] sanataidekoulu . fi
os. Martinlaaksonpolku 9, 01620 Vantaa
Ohjaajina: Hanna Sahari ja Marem Mechieva

Martinlaakso ak

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1.-2. -luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT:  050 433 8341 ip.martinlaakso.ak [at] sanataidekoulu . fi
os. Martinlaaksonpolku 9, 01620 Vantaa
Ohjaajina:  Liisy Pöltsam ja

Myyrmäessä Lastenkulttuurikeskus Toteemissa

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1. – luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT : 045 126 6082 , ip.toteemi [at] sanataidekoulu . fi
os. Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa
Ohjaaja: Maritza Bastidas

Pähkinärinne

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1.-2. -luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT: 045 126 6085, ip.pahkinarinne [at] sanataidekoulu . fi
os. Mantelikuja 4, 01710 Vantaa (nuorisotila)
Ohjaaja: Evianna Korhonen ja Julia Härme

Tammiston opetuspiste

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1. -2. –luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT : 045 323 8707, ip.tammisto [at] sanataidekoulu . fi
os. Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa.
Ohjaajat: Titta Kärnä ja Outi Renkola

VEROMÄKI

Pakkalan opetuspiste

SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
1. -2. –luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT : 050 407 0817, ip.pakkala [at] sanataidekoulu . fi
os. Hagelstamintie 3, 01520 Vantaa.
Ohjaajat: Johanna Hattunen ja Mira-Miisa Viitala

Veromäen koulu

1. -2. –luokkalaisille
SANATAIDEPAINOTTEINEN ILTAPÄIVÄKERHO
YHTEYSTIEDOT : 050 462 0589, ip.veromaki [at] sanataidekoulu . fi
os. Veromiehentie 2, 01510 Vantaa

Ohjaajat: Carita Hakkarainen, Mia Jeskanen, Irina Khaimi ja Sanna Korkiamäki

Blogista

ILTAPÄIVÄKERHOLAISTEN JA TAIKA-TONTUN KUUNNELMA Vantaan sanataidekoulun iltapäiväkerholaiset ovat tutustuneet lukuvuonna 2015-2016 tarinamaailman mytologisiin hahmoihin ystävänsä Taika-tontun johdattamana. Lopputyönä tehtiin kuunnelma, jossa Taika, hänen ystävättärensä Typy-tonttu sekä mystinen professori Outoherne käyvät keskustelua lasten lähettämistä hirviöhavainnoista. Kuunnelman kuulet tästä linkistä.

Tätä mieltä

"Se oli hauskaa kun nauhotettiin omia tarinoita nauhurilla ja kuunneltiin niitä. Nopeutettu versio kuulosti ihan pikkuoxravilta. Sanis on kuin karkin syömistä. Saniksessa maalattiin, kuunneltiin äänisatuja. Saniksessa oli kivaa myös lukuhetki, Tohtori Kipula oli kiva kirja. Koko näytelmä jäi mieleen kokonaan, oli aikas kivaa kun kokeiltiin pukuja. Molempia hahmoja oli kiva tehdä." - TEEMU 7v.
"Oli kivaa kun tehtiin isot hahmot parin kanssa rullapaperille. Tykkäsin eniten Tohtori Kipula-kirjasta, apinoiden pelastus oli kivaa. Oli hassua kun korvat tippuivat esityksessä ja menin ohjaajan taakse piiloon. Kivoja olivat myös hämppisverkkojuttu ja wish bang bojojong-leikki sekä Leijonaa mä metsästän -laulu. Oravakuoro oli hassua. Näytelmän kenraaliharjoitus oli kivaa." - MAARJA-LIIS 7v.
_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä