Iltapäiväkerho

Tarjoamme laadukasta iltapäiväkerhotoimintaa koululaisille yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Peruskoulun ensimmäisillä luokilla opitaan lukemaan ja kirjoittamaan. Sanataidekoulun iltapäiväkerhossa lapsen itseilmaisu kehittyy luovalla tavalla. Tuemme ja rohkaisemme kerholaisia oppimaan enemmän. Kerhossa aloitettuja sanataiteen perusopintoja voi jatkaa eri kouluilla kokoontuvissa ryhmissämme.

Sisältö ja rakenne

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetuksen oppilaille. Iltapäiväkerho toimii lukukauden aikana arkipäivisin klo 12-17. Oppilaille tarjotaan iltapäivän aikana välipala ja ohjattua toimintaa.

Sanataidepainotteisissa iltapäivä-kerhoissa noudatetaan Vantaan kaupungin iltapäiväkerhosuunnitelmaa ja sen lisänä sanataidetta. Sanataide on lukemista, kirjoittamista, piirtämistä, teatteria ja musiikkia.

Tarjolla on perinteisen iltapäiväkerhotoiminnan lisäksi sanataiteen perusopintoja.

Ip-kerholaiset voivat  jatkaa seuraavana lukuvuonna sanataidetta opetusryhmissämme joko omalla koululla tai lähimmässä sanataiteen opetustilassa. Lisätietoa Vantaan sanataidekoulusta ja sanataiteen taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma.

Hakeminen

Kerhopaikkaa haetaan, kun lapsi on saanut päätöksen oppilaaksi otosta. Sen mukana 1. –luokkalaisen kotiin lähetetään esite alueen kerhotarjonnasta. Hakemus toimitetaan suoraan Vantaan kaupungille, wilma-järjestelmän kautta. Vantaan sivistysvirastossa tehdään päätökset toimintaan otettavista lapsista toiminnan järjestäjien esitysten perusteella. Tarkemmat valintakriteerit löytyvät esitteestä. Päätös iltapäivätoiminnan paikasta lähetetään oppilaan kotiin. Wilman kautta paikkaa voi hakea koko lukuvuoden. Pienituloisilla on mahdollisuus saada maksuhuojennus. Maksuhuojennus haetaan  Vantaan kaupungin sivuilta.

Vantaan iltapäivätoimintaan otettavien lasten valintakriteerit ovat seuraavat:

• Huoltajien kokopäiväinen työssä käyminen tai opiskelu.
  • Jos kerhoon määräajassa saapuneita hakemuksia on enemmän kuin tarjottavia paikkoja, täytetään paikat ensin hakijoista, joiden huoltaja on kokopäiväisessä työssä tai opiskelee. Jos edellä mainittuja hakijoita on enemmän kuin paikkoja, paikat arvotaan näiden hakijoiden kesken.
  • Mikäli paikkoja kerhossa jää jäljelle kriteerit täyttävien hakijoiden valinnan jälkeen, suoritetaan arvonta niiden hakijoiden kesken, jotka eivät täyttäneet edellä mainittuja kriteereitä.
  • Mikäli kerhoon ei ole kriteerit täyttäneitä hakijoita, suoritetaan arvonta kaikkien hakijoiden kesken.

Lisätietoja

Jokiniemi tiilitalo, Jokiniemi ala-aste, Martinlaakso, Toteemin taidetalo, Riihipelto, Tammisto ja Veromäki.

Outi Renkola

puh. 050 4134212

e-mail: etunimi.sukunimi [at] sanataidekoulu . fi

Anna Räinä
e-mail: etunimi.sukunimi [at] sanataidekoulu . fi

Vantaan sanataidekoulun iltapäiväkerhopaikat:

Riihipellon opetuspiste

YHTEYSTIEDOT:045 126 6085, ip.riihipelto [at] sanataidekoulu . fi
Krakankuja 5, 01510 Vantaa
Ohjaaja: Laura Korsulainen

Martinlaakso Vintti (luokka 218)

YHTEYSTIEDOT:  045 126 6083 ip.martinlaakso [at] sanataidekoulu . fi
os. Martinlaaksonpolku 4, 01620 Vantaa
Ohjaajina: Hanna Sahari ja Sari Suominen

Martinlaakso alakerta (luokka 049)

YHTEYSTIEDOT:  050 433 8341 ip.martinlaakso.ak [at] sanataidekoulu . fi
os. Martinlaaksonpolku 9, 01620 Vantaa
Ohjaajina: Essi Hakkarainen

Myyrmäessä lasten taidetalo Toteemissa

1. – 2. –luokkalaisille
YHTEYSTIEDOT : 045 126 6082 , ip.toteemi [at] sanataidekoulu . fi
os. Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa
Ohjaaja: Maritza Bastidas

Jokiniemen koulu tiilitalo (ylä-asteen kellaritila)

YHTEYSTIEDOT : 045 114 6678 , ip.jokiniemi [at] sanataidekoulu . fi
os. Valkoisenlähteentie 51, 01350 Vantaa
Ohjaajina: Noora Nyyssönen ja Anna-Maija Joensuu

Jokiniemen koulu  valkoinen(ala-aste) klo 12-16.00

YHTEYSTIEDOT: 045 126 6084, ip.jokiniemi2 [at] sanataidekoulu . fi
os. Valkoisenlähteentie 51, 01350 Vantaa
Ohjaajat: Anniina Peussa

Tammiston opetuspiste

YHTEYSTIEDOT : 045 323 8707, ip.tammisto [at] sanataidekoulu . fi
os. Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa.
Ohjaajina: Outi Renkola ja Tero Huotari

Veromäen koulu

YHTEYSTIEDOT : 050 407 0817, ip.veromaki [at] sanataidekoulu . fi
os. Veromiehentie 2, 015010 Vantaa.
Ohjaajina: päivitetään

Blogista

ILTAPÄIVÄKERHOLAISTEN JA TAIKA-TONTUN KUUNNELMA Vantaan sanataidekoulun iltapäiväkerholaiset ovat tutustuneet lukuvuonna 2015-2016 tarinamaailman mytologisiin hahmoihin ystävänsä Taika-tontun johdattamana. Lopputyönä tehtiin kuunnelma, jossa Taika, hänen ystävättärensä Typy-tonttu sekä mystinen professori Outoherne käyvät keskustelua lasten lähettämistä hirviöhavainnoista. Kuunnelman kuulet tästä linkistä.

Tätä mieltä

"Se oli hauskaa kun nauhotettiin omia tarinoita nauhurilla ja kuunneltiin niitä. Nopeutettu versio kuulosti ihan pikkuoxravilta. Sanis on kuin karkin syömistä. Saniksessa maalattiin, kuunneltiin äänisatuja. Saniksessa oli kivaa myös lukuhetki, Tohtori Kipula oli kiva kirja. Koko näytelmä jäi mieleen kokonaan, oli aikas kivaa kun kokeiltiin pukuja. Molempia hahmoja oli kiva tehdä." - TEEMU 7v.
"Oli kivaa kun tehtiin isot hahmot parin kanssa rullapaperille. Tykkäsin eniten Tohtori Kipula-kirjasta, apinoiden pelastus oli kivaa. Oli hassua kun korvat tippuivat esityksessä ja menin ohjaajan taakse piiloon. Kivoja olivat myös hämppisverkkojuttu ja wish bang bojojong-leikki sekä Leijonaa mä metsästän -laulu. Oravakuoro oli hassua. Näytelmän kenraaliharjoitus oli kivaa." - MAARJA-LIIS 7v.
_Vantaan Sanataidekoulu     _Tikkurilantie 44 P     _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä