Sanataideviikko VK12

Valmistava opetus, 4-6-vuotiaat

Ihmeellinen olento

Rakenna tyynyistä, vaatteista, esineistä, leluista ja muusta materiaalista ihmeellinen olento kotonasi. Voit ottaa siitä valokuvan. Kerro hahmostasi vaikkapa perheellesi. Mikä olento on? Mikä hahmon nimi on? Kuinka vanha hän on? Ja mitä hahmo osaa todella hyvin? Voit kertoa niin paljon kuin haluat. Huomaatko, että hahmo tulee tutummaksi, kun kerrot siitä asioita.

 

7-9-vuotiaat

Kuva kertoo

Leikkaa lehdestä kuvia. Kerää vaikka ihmisiä, eläimiä, esineitä, huonekaluja, rakennuksia jne. Liima valitsemasi kuvat paperille sopivaan järjestykseen ja kerro kuvasta tarina. Voi myös lisätä hahmoille puhekuplia.

 

 

10-12-vuotiaat

Ikkunanäkymä

Valitse jokin ikkuna. Katso siitä ulos ja kirjoita, mitä näet. Kirjoita vain asioita, mitä näet (esim: hiekkalaatikko, keinu, pensasaita, kuusi jne.) Kirjoita sen jälkeen, mitä haluaisit nähdä näiden lisäksi? (Esim: matkalaukun, karhun, suuren kiven, sirkusteltan jne.) Kirjoita sitten henkilöhahmo valitsemaan maisemaan: joko aitoon tai keksittyyn tai voit yhdistää molempia. Mieti, millainen tarinakatkelma hahmolle syntyisi. Voit myös kirjoittaa sen.

 

Nuoret

20 sanaa

Valitse saatavilla olevasta kirjoista/kirjasta 25 satunnaista sanaa ja järjestä ne runoksi. Voit taivuttaa sanoja ja lisätä niitä.

Kirjoita sitten runosta tarinakatkelma, jossa runon puhuja on päähenkilö. Mieti jos hahmollasi olisi jokin erityisominaisuus, mikä se olisi? Miten se muuttaisi tarinaa? Erityisominaisuus voi olla jokin vaikkapa herkkyys, hyväsydämmisyys tai jotain suurempaa esimerkiksi ajatusten lukeminen, ajassa siirtyminen tms.

 

IMG_20190423_135951

_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä