TYÖPAJAT KOULUILLE

Sanataiteen opetus korostaa leikkimieltä, iloa, eläytymistä ja rohkeita kokeiluja. Virikkeelliset ja
poikkitaiteelliset tehtävät auttavat ilmaisemaan itseään monipuolisesti. Kurssipaikkana toimii oma koulu, ellei toisin mainita. Luokan oma opettaja tarvitaan mukaan kurssin aikana.
Tiedustelut ja varaukset:
Anna Rautiainen 045 353 3707 tai info [at] sanataidekoulu . fi

KUKA OLET JOKI?

1-2lk./esikoulu, kesto 1 x 75 min.  lähiopetus tai etävideotyöpaja

”Minä istun joen äärellä. Katselen sen välkehtivää pintaa. Mummo istuu joen pientareella ja tekee ristipistotöitä”.

Virtaava joki kuljettaa tarinaa. Joen pyörteissä istuu Ikoj. Se tuntee joen vaihtelut, sen tarinat. Vuodenajat vaihtuu, joki pysyy – muuttuu. Ikoj sen mukana.

Sanataidepajassa pääset Ikoj´n matkaan. Pääset osalliseksi joen tarinaan, luomaan sille uusia tarinoita.

Paja alkaa ohjaajan tarinankerrontaosuudella, jonka jälkeen lapset pääsevät osalliseksi joen maailmaan keskustellen, luoden yhteisen joen ja sen maailmaan hahmoja, luoden heistä muotokuvia epäesineistä sekä keksien loitsuja loitsuhyrrällä. Tarinoiden keksimistä on mahdollista jatkaa pajan jälkeen. Ohjaaja jättää muutaman vinkin päiväkot

Sanataideopettaja: Kati Oinonen

YSTÄVÄNI PUU

1-2lk./esikoulu, kesto 1 x 90 min. / lähiopetus ulkona

Sanaton kirja Puu (Emmi Jormalainen, houkuttelee kertomaan tarinoita yhdessä. Tarinankerronnan lisäksi Sanataidepajassa tutkitaan pihaa tai lähimetsää ja keksitään erilaisia mielikuvituspuita. Pajassa heittäydytään myös draamaleikkiin. Millainen puu itse olisit? Entäpä millainen metsäinen äänimaisema syntyy vaikkapa kelopuun ympärille. Sanataidepaja toteutaan ulkona!

Sanataideopettaja: Maami Snellman

METSÄKANSA

3.-5. -luokkalaisille, 1×90 min. /lähiopetus ulkona

Ennen sanataidepajaa luokassa tutustutaan sanataideopettajan antamiin kirjavinkkeihin, joissa kerrotaan metsästä sekä taruolennoista. Toiminnallisessa työpajassa työskennellään ulkona pienissä ryhmissä. Ryhmässä suunnitellaan oma ihannemetsä, metsän asukkaan rooli sekä suunnitellaan metsäkansan mielenosoitus kuvitteelliselle huolelle. Mielenosoituskyltit tehdään pahville paksuilla huopakynillä. Materiaalit ohjaaja tuo paikalle.

Keskeisiä käsitteitä: ympäristösuhde, luontosuhde, empatiakasvatus, sanataidekasvatus, vuorovaikutus-ja ilmaisutaidot

Sanataideopettaja: Maami Snellman

Kreivin aikaan_ Kati Oinonen