TottaTarua- lasten kirjallisuustapahtuma

TottaTarua- lasten kirjallisuustapahtuma järjestettiin lauantaina 29.10.  Pointissa.

Tapahtuman kävijämäärä ylitti  huimat 400 henkilöä. Koko päivän oli mahdollista osallistua erilaisiin työpajoihin: Kirjasairaala, kirjanmerkkityöpaja, pinssityöpaja, runokätköily ja satuteltta.

kirjanmerkkipaja/ kuva Anna Rautiainen

Ohjelmassa aikataulutetusti tapahtui myös monenlaista tapahtuman alusta loppuun. Perheen pienimmille kirjaston puolella oli lorutuokio ja satuhierontaa. Kirjailijavieraiksi tapahtumaan saimme Sanna Pelliccioinin ja Paula Norosen. Pelliccionin Onnipoika ja kaikkien kukkien niitty työpajassa pöydät täyttyivät pienistä askartelijoista.

Onni-poika/kuva; Anna Rautiainen

IMG_20191003_155240

Paula Norosen kirjailijavierailu oli myös  suosittu. Sanataidekoulun oppilaat olivat etukäteen valmistelleet hänelle kysymyksiä. Norosen vierailun lopuksi jaoimme vielä Yökoulukirjoja.

IMG_20191003_155941

Lukukoira Börje oli pidetty vieras, ja sai varmasti aimo annoksen halauksia ja rapsutuksia lukuhetkien lisäksi. Päivän kruunasi Pointin salissa esiintynyt Kengurumeininki duo.

Lisäksi tapahtumassa oli kirjavinkkikioski ja Suomalaisen kirjakaupuan pop up -piste, Vakka ry:n kahvila, kasvomaalaus ja kynsistudio.

Saimme paljon hyvää palautetta, tässä niistä muutama:
– paljon tekemistä
– kivoja puuhia lapsille/ ilmaiset tekemiset/ hauskaa kun sai yhdessä ja itse tehdä (askartelu)
– kaikkea oli riittävästi
– lasten lukuinnostuksen lisääminen

IMG_20191003_155532

SANATAIDEKOULULAISTEN MIETTEITÄ TAPAHTUMASTA:

8-9v. ryhmäläisten kommentteja

”Jos haluaa tehdä ilmaiseksi pinssin, niin sen saa tehdä. Voi lainata kirjoja. Voi korjata kirjan. Saa tehdä kirjanmerkkejä”

Muut raportoivat suullisesti, että oli kivaa. Lukukoiralta meidän ryhmä kysyi, että ”Kuinka vanha Börje on?” ja ”Mitä eläinsatuja Börjelle on luettu?”

______________________________________________________________________________________________________________________________________

10-12v. ryhmäläisten mietteitä ja palautetta:

Alkuvaikutelmat: Iso kirjasto, mutta ei tarpeeksi iso. Hieman turhan paljon ihmisiä.
Ikäluokka: N. Viisivuotiaat ja niiden vanhemmat.
Kritiikkiä: Satuteltta oli pelottava, ruokavalikoimassa ei ollut mielestäni mitään hyvää. Alussa mikki ei toiminut kunnolla ja kuulosti inhottavalta.
Plussaa: Börje oli suloinen ja ihana. Tarinatuokio oli kiva ja muutenkin se tunti Paula Norosen kanssa oli hauska.
Kysymyksiä Noroselle oli mm. ” Jos olisit kasvi, niin mikä olisit ja miksi?” Vastaus oli: ” Vantaa”, jonka jälkeen hän kävi kysymässä yleisöltä ja vastasi ”Auringonkukka”.

Menimme ryhmäni ”Sanasampot” kanssa tapahtumaan nimeltä ”Totta vai tarua”.

Tapahtumasta löytyi paljon kaikkea kuten:
Pinssintekokone, Satulinna, Kasvomaalauksia ja jonkinlainen sanomalehti leikkely kohde. Tapahtuma oli selvästi suunnattu meitä pienemmille, tai sitten nykyään meidän ikäisiä ei kiinnosta tulla tuon kaltaisiin tapahtumiin.

Siellä oli kyllä muutakin. Oli lukukoira Börje, jota haastattelin, ja sitten kirjailija ja näyttelijä Paula Noronen.

Börje oli näytellyt jossain elokuvassa nimeltä Hauhau ja lopusta en saanut selvää. Kysyin myös että mäkki vai hese, jonka vastaus oli hese, johon vastasin hyvä tietää, ja että kuuluuko ananas pizzaan, jonka vastaus oli puolestaan ei, johon vastasin huono tietää.

Paula Norosen haastattelu

Kysyin itse häneltä tulevista kirjaideoista, ja vastaus oli uusi supermarsu jossa Antero saa supermarsun voimat. Kysyin myös hänen lempi Stephen King kirja. En muista vastausta. Hän sanoi outoihin kysymyksiin kuten ”mikä kukka olet?” ”Huoh… Vantaa”. Lopussa Paula päätti tehdä tarinan jossa me päätetään hahmot ja tarinan. Tarinassa Pena perheen isä, ja hänen vaimonsa Aura Juusto, taistelevat Penan ex vaimoa vastaan nimeltä Marjatta. Marjatta halusi rakentaa Penan talon tilalle huvipuiston. Muuta en muista.

Loppu!

Tottatarua pyo╠êrea╠ê