Syksyn 2015 satoa 10-12-vuotiaiden sanataidekerhosta

Vantaan steinerkoulun ryhmässä tutustuttiin mytologisiin hahmoihin kirjallisuudessa lukemalla mm. Ronja ryövärintytärtä. Sen lisäksi kerholaiset loivat omia tarinahahmoja ja maailmoja. Apuna käytettiin tällaista hahmonluontisapluunaa

hahmokuva Luurankokisse

Hahmokuva Luurankokisse

 

Teimme omia tarinoita, joissa uudet fantasiahahmomme kohtasivat Ryövärimetsän asukkeja – männiäisiä, kakkiaisia ja ajattaroja – tai seikkailivat muuten vaan, kuka missäkin miljöössä. Tällaisia tarinoista niistä syntyi:

 

Luurankokissen ja kakkiaisen tarina

 

Eräänä pimeänä yönä Luurankokisse heräsi kaameaan ääneen.

– Mikä?! hän huudahti.

Kohta ääni loppui ja Luurankokisse jatkoi uniaan. Aamulla, kun Kisse heräsi, hän nousi, keitti kahvia ja joi sen. Sitten Kisse lähti kipittämään puistoon. Hän näki paljon tuttuja, sitten hänen jalkansa puutuivat ja Kisse istahti penkille. Yhtäkkiä hän näki jotain hirveää…. Pieni kakkiainen käveli hädissään edestakaisin tiellä.

– Miksi olet noin hädissäsi? Kisse kysäisi.

Kakkiainen katsahti Kisseä. – Mi-mitä kysyit? kakkiainen ihmetteli.

– Miksi olet noin hädissäsi? Kisse toisti.

– Mi-minulla on tikku sormessa, kakkiainen kuiskasi

Kisse katsoi kakkiaista naurahtaen. – Mikset ota sitä pois? Kisse hörähti.

– En o-osaa, kakkiainen sanoi.

Kisse nousi ja kipitti kakkiaisen luo, otti tikun pois ja sanoi:

– Tuletko teelle?

– Juu, kakkiainen kuiskasi.

 

Nimim. Potato, 11 vuotta

 

 

Metsän salainen piilopaikka

 

Ryöväreiden metsän piilopaikkaan pääset näin:

No, ihan ensiksi etsi se metsä. Sitten kun olet löytänyt sen, niin lähde sinne missä on pehmeän tuntuinen puu. Siitä sitten vasemmalle ja pysähdy vasta kun kuulet kuorsausta ja sitten käänny oikealle. Siiten kun alkaa näyttää löysältä käänny vasemmalle. Kun olet päässyt ison nallekarkin luo, haista sitä. Jos se haisee ihan tulelle, niin käänny oikealle.

Kun pääset valtavan kallion luo, niin nuole sitä ja käänny oikealle. Sitten kun näät paljon sieniä niin mene isoimman puun luo ja koputa sitä kolme kertaa. Kop, kop, kop.

Juu tiedän, putosit jättimäisen kynttilän päälle, mutta tuli ei ole aitoa. Kun hyppäät alas, niin näet tummat seinät. Syö kolme reikää ja älä puhe nallekarkeille, jotka tulee sinua vastaan! Syö niistä kaksi punaista, yksi sininen ja neljä vihreää.

Tiedän, sinua vastaan tuli joku ”eksynyt”. Hyvä jos et puhunut hänelle.

Tuliko jo sinua vastaan se jättiotus? Se kirahvin ja apinan sekoitus, joka kutoo ja haisee ihan kumille, on kuuro ja tuntuu ihan kumiselta?

Älä kuitenkaan maista sitä!!

Ja nytkö halusit pois?

No, oma ongelmasi, koska mahdollisuutesi meni jo!

Nämä ohjeet siis melkein tappoi minut. No mutta kuitenkin selvisin pois, mutta törmäsin puuhun joten en enää muista sitä reittiä!

 

Nimim. Tomato, 11 vuotta

 

Olipa kerran minä

Oli ruma päivä ja päätin mennä metsään kävelylle. Olin melkein isolla kukkulalla kun tipuin rotkoon. Loukkasin vasemman käteni, joten en voinut kiivetä ylös. Yhtäkkiä rupesi haisemaan aivan kamalalle. Rupesin kävelemään eteenpäin kunnes korviini kantautui kolikon tippuminen jollekin hyvin kovalle alustalle. Menin äänen luokse kunnes näin kasan kolikoita ja… ja … RUMAN miehen hiuksineen. Mies käänsi päätään hitaasti kunnes katsoi minua silmiin ja sanoi: ”Vai tullaan tänne ryöstämään rahaan”.

Minua pelotti ja lähdin hetken päästä juoksemaan. Ajattelin että olin karkottanut miehen…. tosin hän ei edes tullut perään.

Täällä näyttää pois käytöstä olevalta viemäriltä, mutta kuulen veden lorisevan, sanoin itsekseni. Nyt täällä haisee mudalle, raa’alle lihalle ja mädälle perunalle. Kuulin jonkun kiljuvan ja näin hahmon lähestyvän minua. ”Oho”, minä hihkaisin. Se oli minun pikkusiskon bestis. Hän juoksi minua kohti itkien ja sanoi: ”Miksi? Miksi juuri minun piti hakea kaivosta vettä ja eksyä metsään, sen jälkeen vielä tippua tänne, miksi?”

”No minäpä mursin käteni enkä voi kiivetä täältä sikolätistä pois”, sanoin. Sitten hän lähti ja sanoi: ”Kiitos ideasta, kiipeän pois ja kaikki on hyvin hah-hah. Sinä jäät tänne!

 

Nimim. Itikka, 11 vuotta

 

 

Kommentoi

Vaaditut tiedot on merkitty tähdellä. (Sähköpostiosoitetta ei julkaista.)

_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä