Kirjailija Siri Kolu Vantaan sanataidekoulun rehtoriksi

”Jokainen sanansa löytänyt lapsi on löytänyt sydämensä”

Kirjailija Siri Kolu Vantaan sanataidekoulun rehtoriksi

Vantaan sanataidekoulun uudeksi rehtoriksi 1. elokuuta alkaen on valittu vantaalainen kirjailija, kouluttaja ja esitysdramaturgi Siri Kolu. Koulun pitkäaikainen rehtori ja perustaja Aulikki Rundgren jää eläkkeelle.

– Siri Kolun ansiot sanataiteen saralla ovat erittäin mittavat. Paitsi että hän edustaa kirjailijoiden ehdotonta kärkeä maassamme, hän on tehnyt pitkään ja intohimoisesti työtä lasten ja nuorten sanataidekasvatuksen hyväksi. Koulumme hallitus valitsi hänet yksimielisesti viemään koulua eteenpäin. Hän on erikoistunut kirjallisuuslähtöiseen sanataiteeseen, jota koulummekin edustaa.  Hän on myös erikoistunut draaman ja sanataiteen välialueen sovelluksiin, mikä myös on tuttu opetusmenetelmä koulussamme, Aulikki Rundgren toteaa.

– Koen tulleeni kotiin: sanan, innon ja luovuuden ytimeen. Sanataidekoulun rehtorina saan maksaa Vantaalle kiitosvelkaa siitä, että tämä kaupunki synnytti minussa kirjailijan, Siri Kolu sanoo.

Siri Kolu on kirjoittanut kymmenen kaunokirjallista teosta laajalle kohderyhmälle: lapsille, nuorille ja  aikuisille. Me Rosvolat on hänen tunnetuin kirjansa, josta hän sai Lasten- ja Nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2010. Kirjalla on parikymmentä käännössopimusta ja siitä on tehty elokuva. Sen jälkeen Me Rosvolat –kirjoja on ilmestynyt neljä.  Hänellä on kotimaisten palkintojen ja tunnustusten lisäksi myös arvostettuja kansainvälisiä palkintoja.

Oppikirjapuolella häneltä on juuri ilmestynyt uuden peruskoulun opetussuunnitelman mukainen Seikkailujen Aapinen eka- ja tokaluokkalaisille ja tulossa on myös Seikkailujen Eskarikirja.

Kuluvan vuoden lopulla Siri Kolu on päättämässä nelivuotiskauttaan valtion kirjallisuustoimikunnan puheenjohtajana. Hän on toiminut opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Lukuinto-hankkeen lähettiläänä vuosina 2014-15.

Vantaan sanataidekoulu on toiminut vuodesta 1994 taiteen perusopetusta sanataiteessa antavana kouluna.   Opetusta on vauvasanataiteesta aikuisten sanataiteeseen. Oppilaita on yli viisisataa ja koulu työllistää yli 40 henkeä. Koulu on seurakuntien jälkeen toiseksi suurin palveluntuottaja Vantaan iltapäiväkerhotoiminnassa tarjotessaan sanataidepainotteisia iltapäiväkerhoja. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovat Vantaan lastenkulttuuri ja muut taiteen perusopetuksen oppilaitokset.  Viime vuosina on kasvanut sanataidemenetelmien koulutuskysyntä perusopetuksen opettajien ja päiväkotien henkilökunnan keskuudessa koko pääkaupunkiseudulla.

Koulu saa opetustuntikohtaista valtionavustusta ainoana sanataidekouluna Suomessa vuodesta 2008 lähtien ja Vantaan kaupungin kulttuuripalkinnon se sai 2014.

Lisätietoja: rehtori Aulikki Rundgren, aulikki.rundgren [at] sanataidekoulu . fi, p. 050 468 7504

Kirjailija Siri Kolu, siri.kolu [at] gmail . com, p. 050 516 6404

Vantaan sanataidekoulu löysi kotikaupungistaan uudeksi rehtoriksi kirjailija Siri Kolun. (kuva Marko Kokko)

_Vantaan Sanataidekoulu     _Tikkurilantie 44 P     _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä