Sanataidekoulu

Taiteen perusopetusta sanataiteessa kaiken ikäisille.

Sanataide on harrastuksena hauska, luova ja monella tavalla kehittävä. Opetuksemme on laadukasta ja se kattaa kaikki kaunokirjallisuuden lajit runoista ja tarinoista teatteriin. Meillä opit kirjoittamaan, lukemaan, ajattelemaan ja oivaltamaan paremmin. Tarjoamme elämyksiä, uusia kokemuksia ja positiivista yhdessäoloa. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden taiteenalojen kanssa, joten sanataidekoululaisena pääset nauttimaan koko taidekentän kirjosta.

Haemme aktiivisesti uusia toimintamuotoja. Joten jos et löydä sivuiltamme etsimääsi, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro meille ideasi.

Tietoa koulusta

Sanataidekoulu on perustettu 1994. Olemme tarjonneet taiteen perusopetusta sanataiteessa vuodesta 1995. Koulua ylläpitää Vantaan sanataidekoulu ry. Opetuksessa noudatetaan Vantaan kaupungin hyväksymää opetussuunnitelmaa, joka on laadittu opetushallituksen antamien perusteiden pohjalta.

Vantaan sanataidekoulu on Suomen sanataideopetuksen seuran perustajajäsen ja osallistuu aktiivisesti sen kautta koko taiteen perusopetuksen kehittämiseen Taiteen perusopetusliitto TPO ry:ssä.

Historia ja talous

Ensimmäinen sanataiteen opetussuunnitelma hyväksyttiin Opetushallituksessa 1992. Vantaan sanataidekoulu on perustettu 1994, perustajana Aulikki Rundgren. Koulu on siten maassa alan pioneereja.  Vuodesta 1995 se on antanut taiteen perusopetusta sanataiteessa Vantaalla. Koulua ylläpitää Vantaan sanataidekoulu ry.

Vantaan kaupunki on tukenut sanataidekoulua sen perustamisesta alkaen antamalla opetustilat sekä toiminta- ja kohdeavustuksia. Vuonna 2008 Vantaan sanataidekoulu sai ensimmäisenä sanataidekouluna Suomessa opetusministeriön opetusluvan ja valtion tuntiperusteisen avustuksen. Oppilaat maksavat lukukausimaksun ja myös muu kurssitoiminta on pääosin maksullista. Osa koulun projekteista ja yhteistyöhankkeista rahoitetaan erilaisilla apurahoilla.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on kouluajan ulkopuolella tapahtuvaa tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta. Se antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteiseen koulutukseen.

Taiteen perusopetusta antavat  myös musiikki- ja tanssiopistot sekä kuvataide-, käsityö-, teatteri- ja sirkuskoulut. Opetus noudattaa koulutuksen järjestäjän hyväksymiä opetussuunnitelmia, jotka perustuvat Opetushallituksen antamiin opetussuunnitelman perusteisiin.

Sanataidekoulun opetussuunnitelma ›

Yhdistys

Vantaan sanataidekoulu ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään maaliskuun lopulla.

Yhdistyksen jäseneksi

Yli 15 -vuotiaat voivat hakea Jäseneksi yhteydenottolomakkeella tai koulun tilaisuuksissa. Jäsenmaksu on 2€.

Mitä hyötyä jäsenyydestä?

Pääset mukaan edistämään sanataidetoimintaa, ja kirjoittamis- ja kirjallisuusharrastusta pääkaupunkiseudulla. Yhdistyksen jäsenille voidaan tarjota jäseniltoja, tietoa koulun kursseista ja alennuksia erikoiskursseihin ja ohjelmallisiin iltoihin.

Kati Oinonen, pj.
Maami Snellman, varapj.
Tiina Åhlgren, sihteeri

Sari Suominen