TYÖPAJAT KOULUILLE

Sanataiteen opetus korostaa leikkimieltä, iloa, eläytymistä ja rohkeita kokeiluja. Virikkeelliset ja
poikkitaiteelliset tehtävät auttavat ilmaisemaan itseään monipuolisesti. Kurssipaikkana toimii oma koulu, ellei toisin mainita. Luokan oma opettaja tarvitaan mukaan kurssin aikana.
Tiedustelut ja varaukset:
Anna Rautiainen 045 353 3707 tai info [at] sanataidekoulu . fi

KUKA OLET JOKI?

1-2lk./esikoulu, kesto 1 x 90 min.

”Minä istun joen äärellä. Katselen sen välkehtivää pintaa. Mummo istuu joen pientareella ja tekee ristipistotöitä”.

Virtaava joki kuljettaa tarinaa. Joen pyörteissä istuu Ikoj. Se tuntee joen vaihtelut, sen tarinat. Vuodenajat vaihtuu, joki pysyy – muuttuu. Ikoj sen mukana.

Sanataide pajassa pääset Ikoj´n matkaan. Pääset osalliseksi joen tarinaan, luomaan sille uusia tarinoita.

Paja alkaa ohjaajan tarinankerrontaosuudella, jonka jälkeen lapset pääsevät osalliseksi joen maailmaan keskustellen, luoden yhteisen joen ja sen maailmaan hahmoja, luoden heistä muotokuvia epäesineistä sekä keksien loitsuja loitsuhyrrällä. Tarinoiden keksimistä on mahdollista jatkaa pajan jälkeen. Ohjaaja jättää muutaman vinkin päiväkot

Ohjaaja: Kati Oinonen

Hinta: 7 €/oppilas

KREIVIN AIKAAN

3.-5.-luokkalaisille, 1×90 min

Koiramäen Suomen historia herää eloon herää eloon, kun kreivi Pietari Brahe saapuu vierailulle luokkaan.
Pajassa tutkitaan Suomen lasten historiaa. Luokka jaetaan ryhmiin, jotka valmistavat annettujen ohjeiden pohjalta eri tekstilajeja hyödyntäen uutisen, monologin tai mielipidekirjoituksen. Lopuksi tuotokset luetaan/esitetään toisille sekä Kreivi Pietari Brahelle.
Tila: luokkahuone
Materiaalit: kynä, paperia, muut materiaalit ohjaaja tuo paikalle. Ohjaaja on välillä roolissa.

Tavoite: vuorovaikutustaidot, luovuus, kirjoittaminen, ryhmätyötaidot, tekstilajit.

Ohjaaja: Kati Oinonen
Hinta: 7 €/oppilas