Mitä sanataiteen perusopetus on?

Opetuksen tavoitteena on edistää oppilaiden luovuutta ja antaa valmiuksia ilmaista itseään monipuolisesti sanataiteen keinoin. Opinnot luovat oppilaille vertaisryhmän ja harrastusyhteisön, jossa tutustutaan sanataiteen tuottamisen eri puoliin. Sanataideopetuksessa oppilaat kehittyvät lukijana, kirjoittajana, kertojana, tulkitsijana ja taideprosessin tuottajana. Sanataide muodostaa pohjan monille muille taiteille, jotka rakentuvat kielen varaan.

Laajan oppimäärän opetuksen rakenne

Valmistavat opinnot voi aloittaa jo 4–6-vuotiaana, mutta varsinainen taiteen perusopetus alkaa 7-vuotiaana. Sanataiteen laajan oppimäärän opintojen laskennallinen kesto on 11–12 vuotta. Opinnot voi aloittaa minkäikäisenä tahansa. Opetusta tarjotaan säännöllisesti viikoittain lukuvuosien aikana. Lukuvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Lisäksi opetusta tarjotaan erillisinä kursseina ja leireinä koulujen kesälomien aikana.

TÄSTÄ PÄÄSET TUTUSTUMAAN OPETUSSUUNNITELMIIN

Vantaan sanataidekoulun sanataiteen perusopetuksen laajan oppimäärän paikallinen opetussuunnitelma Vantaalla

Vantaan sanataidekoulun sanataiteen perusopetuksen laajan oppimäärän paikallinen opetussuunnitelma Espoossa

OPINTOJEN RAKENNE