VARHAISKASVATUS

VANTAAN SANATAIDEKOULU -sanataidetta kaiken ikäisille

Sanataide alle kouluikäisille on leikkimielistä ja elämyksellistä. Lapset ovat aktiivisesti mukana. Ohjaajat saavat virikkeitä ja materiaalia jatkaakseen itse sanataidetuokioiden järjestämistä. Kurssipaikkana toimii oma päiväkoti tai erikseen toivottaessa myös Sanataidekoulu. Ryhmän omat ohjaajat ovat aina mukana.

Tiedustelut ja varaukset Vantaan Sanataidekoulun työpajoihin:

Anna Rautiainen 045 353 3707 tai info [at] sanataidekoulu . fi

KIS-KIS KISSANPOIKA -runoleikkipaja

1-3v., kesto 1 x 45 min

Vantaan sanataidekoulun Kis-kis kissanpoika runoleikkipajassa opitaan yhdessä lastenrunoja, joiden aiheena on erilaisia eläimiä. Runoja lähestytään rytmisesti leikkien, hyppien, hiipien, piiloutuen, kävellen, tanssien ja taputtaen. Koko perheen sanataidetuokiolla pidetään hauskaa yhdessä! Tutuiksi tulevat niin uudet kuin vanhemmatkin lastenlorut.

Sanataideohjaajana Kati Oinonen.

Hinta: 5 €/lapsi

ÖTÖKKÄJAMIT

1-3v., kesto 1 x 45 min.

Ötökkäjameissa opitaan yhdessä lastenrunoja, joiden aiheena on hyönteiset ja pikkuruiset eläimet.

Runoja lähestytään rytmisesti leikkien, hyppien, hiipien, piiloutuen, kävellen, tanssien ja taputtaen. Tuokion lopuksi askarrellaan lorukortti kotiin vietäväksi ja mukaan saat myös vinkkilistan pienten lasten runokirjoihin.

sanataideohjaaja Kati Oinonen

Hinta: 5 €/lapsi

KUKA OLET JOKI?

esikoulu, kesto 1 x 75 min. lähiopetus ulkona tai sisällä

”Minä istun joen äärellä. Katselen sen välkehtivää pintaa. Mummo istuu joen pientareella ja tekee ristipistotöitä”.

Virtaava joki kuljettaa tarinaa. Joen pyörteissä istuu Ikoj. Se tuntee joen vaihtelut, sen tarinat. Vuodenajat vaihtuu, joki pysyy – muuttuu. Ikoj sen mukana.

Sanataidepajassa pääset Ikoj´n matkaan. Pääset osalliseksi joen tarinaan, luomaan sille uusia tarinoita.

Paja alkaa ohjaajan tarinankerrontaosuudella, jonka jälkeen lapset pääsevät osalliseksi joen maailmaan keskustellen, luoden yhteisen joen ja sen maailmaan hahmoja, luoden heistä muotokuvia epäesineistä sekä keksien loitsuja loitsuhyrrällä. Tarinoiden keksimistä on mahdollista jatkaa pajan jälkeen. Ohjaaja jättää muutaman vinkin päiväkot

Sanataideopettaja: Kati Oinonen

Hinta: 7€/oppilas

YSTÄVÄNI PUU

esikoulu, kesto 1 x 90 min. / lähiopetus ulkona tai sisällä

Sanaton kirja Puu (Emmi Jormalainen, houkuttelee kertomaan tarinoita yhdessä. Tarinankerronnan lisäksi Sanataidepajassa tutkitaan pihaa tai lähimetsää ja keksitään erilaisia mielikuvituspuita. Pajassa heittäydytään myös draamaleikkiin. Millainen puu itse olisit? Entäpä millainen metsäinen äänimaisema syntyy vaikkapa kelopuun ympärille. Sanataidepaja toteutaan ulkona!

Sanataideopettaja: Maami Snellman

Hinta: 7€/oppilas

KETTU JA VÄRIT

5v. + esikoulu, kesto 1 x 75 min.

Mikä on maailman kaunein väri? Miten revontulet tanssii? Ketun salkku kätkee sisäänsä sanapalikat, jotka laitetaan liikkumaan. Mila Teräksen kirjoittama kirja Kettu ja Värit, astuu ulos kansistaan. Päiväkoteihin soveltuva monitaiteinen Mini-Kauk.

Sisältö: sanataide, lukuhetki, teatteri-ilmaisu/liike-ilmaisu, kuvitus

sanataideohjaaja Kati Oinonen

Hinta 7€ oppilas