PÄIVÄKODIT

VANTAAN SANATAIDEKOULU -sanataidetta kaiken ikäisille

Sanataide alle kouluikäisille on leikkimielistä ja elämyksellistä. Lapset ovat aktiivisesti mukana. Ohjaajat saavat virikkeitä ja materiaalia jatkaakseen itse sanataidetuokioiden järjestämistä. Kurssipaikkana toimii oma päiväkoti tai erikseen toivottaessa myös Sanataidekoulu. Ryhmän omat ohjaajat ovat aina mukana.

Tiedustelut ja varaukset Vantaan Sanataidekoulun työpajoihin:

Anna Rautiainen 045 353 3707 tai info [at] sanataidekoulu . fi

ÖTÖKKÄJAMIT

1-3v., kesto 1 x 45 min.

Ötökkäjameissa opitaan yhdessä lastenrunoja, joiden aiheena on hyönteiset ja pikkuruiset eläimet.

Runoja lähestytään rytmisesti leikkien, hyppien, hiipien, piiloutuen, kävellen, tanssien ja taputtaen. Tuokion lopuksi askarrellaan lorukortti kotiin vietäväksi ja mukaan saat myös vinkkilistan pienten lasten runokirjoihin.

Hinta: 5 €/lapsi

MATO JA MERI

4-5v., eskarit, kesto 1 x 60min.

Mato tekee itselleen meressä ajelehtivasta korkista lautan ja lähtee seikkailulle.  Matkalla hän löytää pullopostia: STOP! ROSKAT POIS. STOP! EI ROSKIA. EI ROSKAA! STOP!

Meri on kaunis ja kimmeltävä, mutta siellä on myös paljon sellaista mikä sinne ei kuulu.

Sanataidepajassa lapset kuulevat Madon matkasta, pääsevät vastaamaan pullopostiin ja kierrätysaskartelevat.

Hinta: 7€ /lapsi, sis. materiaalit

KETTU JA VÄRIT

5v. + esikoulu, kesto 1 x 75 min.

Mikä on maailman kaunein väri? Miten revontulet tanssii? Ketun salkku kätkee sisäänsä sanapalikat, jotka laitetaan liikkumaan. Mila Teräksen kirjoittama kirja Kettu ja Värit, astuu ulos kansistaan. Päiväkoteihin soveltuva monitaiteinen Mini-Kauk.

Sisältö: sanataide, lukuhetki, teatteri-ilmaisu/liike-ilmaisu, kuvitus

Hinta 7€ oppilas

HURJA-HIRVIÖ

Eskarit, kesto: 60 min.

Maistuu hirviölle muovi ja namut, vaan missä on sen kaikki kamut?

King Kong jylisee Loch Ness veteen sukeltelee kun muovi hirviö eteen kurkistelee.

Tutkitaan, tutustutaan hirviömaailmaan ja luodaan oma roskahirviö kollaasitekniikalla ja sanataiteen keinoin. Pajasta jää jatkotehtävä päiväkotiin.

Työtavat: lukeminen, kirjoittaminen, teatteri-ilmaisu, kädentaidot

Materiaalit: kynä, paperia, kierrätysmateriaalit, jotka ohjaaja tuo paikalle.

Ohjaaja: sanataideohjaaja Kati Oinonen

Hinta 7€ oppilas