TOTEEMI- lastenkulttuurikeskus

• 7-8-vuotiaat TAIKAKYNÄ

tiistaisin klo 16-17.30

Sanataideryhmässä leikitään kirjallisuuden poluilla, luetaan, kerrotaan, keksitään tarinoita ja satuja, hassutellaan sanoilla. Tänä vuonna teemana on Matkat ja matkustaminen kirjallisuudessa. Millaisia matkoja sitä voikaan mielikuvituksessa tehdä! Ja mitä kaikkea matkalla voi kohdata!  Voi matkustaa maailman ympäri, matkata ajassa eteen- ja/tai taaksepäin, samota fantasia -ja satumaailmassa, purjehtia unenaalloilla, vaeltaa avaruudessa tai lentää ilmojen halki. Ryhmässä keksitään mm. matkoja, mielikuvitusolentoja ja maailmoja sekä erilaisia matkustukseen liittyviä laitteita. Ryhmäläiset osallistuvat pienimuotoiseen projektiopetukseen saman ikäryhmän oppilaiden kanssa.  Kirjoina esimerkiksi: Kunnas Mauri & Tarja: Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä, Nopola Sinikka & Tiina: Simo ja Sonia eli kadonnut Kerala sekä Jansson, Tove: Vaarallinen matka.

• 9-10-vuotiaat SANAVELHOT

tiistaisin klo: 14-15.30

Sanataideryhmässä kuljetaan kirjallisuuden poluilla, luetaan, kerrotaan, keksitään tarinoita ja satuja, leikitellään sanoilla. Tänä vuonna teemana on Matkat ja matkustaminen kirjallisuudessa. Millaisia matkoja sitä voikaan mielikuvituksessa tehdä! Ja mitä kaikkea matkalla voi kohdata!  Voi matkustaa maailman ympäri, matkata ajassa eteen- ja/tai taaksepäin, samota fantasia -ja satumaailmassa, purjehtia unenaalloilla, vaeltaa avaruudessa tai lentää ilmojen halki. Ryhmässä keksitään mm. erilaisia ja erikoisia matkoja, mielikuvitusolentoja ja maailmoja ja kirjoitetaan/kerrotaan tarinoita. Ryhmäläiset osallistuvat pienimuotoiseen projektiopetukseen saman ikäryhmän oppilaiden kanssa.

Kirjoina esimerkiksi: Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa, Nopola Sinikka & Tiina: Simo ja Sonia eli kadonnut Kerala sekä Jansson, Tove: Vaarallinen matka.

Sanataideharrastus myös tukee kouluopintoja ja itsensä ilmaisemista niin kirjallisesti kuin suullisesti.

• 16-18-vuotiaat TOTEEMIN NUORET

tiistaisin klo 18.30-20.00

Sanataideryhmässä kuljetaan kirjallisuuden poluilla, luetaan, luodaan sanoilla uusia ja jännittäviä maailmoja. Ryhmässä kirjoitetaan yksin ja yhdessä, tutustutaan kirjallisuuden eri lajeihin ja saadaan omista teksteistä palautetta. Tänä vuonna teemana on Matkat ja matkustaminen kirjallisuudessa. Ryhmäläiset osallistuvat projektiopetukseen saman ikäryhmän oppilaiden kanssa.
Kirjoina esimerkiksi: Simukka, Salla: Sytytä valot, sammuta valot ja Haanpää, Virpi & Riikonen Marika (toim.): Tusina, novelleja.

Paikka: Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa

Aika: 3.9.2018 alkaen