Koulutukset

KOULUTUKSET

Koulutukset varhaiskasvattajille

Koulutus tarjoaa hauskoja, lapsilähtöisiä, monitaiteisia ja toiminnallisia sanataiteen menetelmiä, jotka tukevat leikkivää oppimista. Osallistujat saavat vinkkejä, kuinka hyödyntää monipuolisesti lastenkirjallisuutta päiväkodin arjessa. Miten kirjan tarinasta kasvaa ihan omaa ja uutta? Miten ohjata lasta tarinankerrontaan? Kuinka runo syntyy lasten kanssa vaivattomasti? Kuinka kirjan tarinassa leikitään? Materiaalipaketin lisäksi tarjoamme kattavan listan laadukkaista lastenkirjoista.

suunnittelijat: Maami Snellman  Vetäjät: Maami Snellman, Vantaan sanataidekoulun sanataideopettajat

Kirjojen maailmasta omaan ilmaisuun – sanataidekoulutus

Lastenohjaajajille, lastentarha- ja alkuopetusluokkienopettajille

Tule mukaan sanataidekoulutukseen! Koulutus tarjoaa kirjojen maailmasta kumpuavia hauskoja ja toiminnallisia sanataidetehtäviä, jotka tukevat kokemuksellista oppimista ja innostavat lukemaan. Kuinka koulun arjessa voidaan hyödyntää kirjallisuutta? Miten kirjan tarinasta kasvaa ihan omaa ja uutta? Miten ohjata oppilasta tarinankerrontaan? Koulutuksen tarkoituksena on tuoda opettajille tietoa, ideoita ja elämyksiä. Koulutuksessa osallistujat saavat tutustua kymmeneen eri lastenkirjaan ja kokeilla kirjalähtöistä sanataidetta.

Kouluttaja:  Maami Snellman, vastaava opettaja

Sanataidetta S2-oppijoille

Alakoulun opettajat

Haluatko käyttää sanataidetta S2-oppitunneilla? Kaipaatko vinkkejä, miten innostaa oppilaita lukemaan, kirjoittamaan ja tutustumaan kirjojen maailmoihin? Tässä koulutuksessa keskitytään alakouluikäisten S2-oppijoiden sanataideopetukseen.

Kouluttaja: Tiina Åhlgren,rehtori, FM

RÄÄTÄLÖIDYT TYÖPAJAT JA KOULUTUKSET:

Ilmiölähtöisyyden ABC Sanataiteen kautta ilmiölähtöisiin, moniaineisiin projekteihin? Tilaa meiltä, me suunnittelemme.

Ilmiöpohjaisessa oppimisessa vain taivas on rajana. Suunnittelemme kanssasi taito- ja tietoainesta sisältävän oppimiskokonaisuuden, joka voi olla lähtölaukaus koulun pidempään ilmiölähtöiseen projektiin tai oppimiskokonaisuuteen. Etsimme projektiasi tukevaa kirjallisuutta, jota tutkimalla ja jonka ääressä luovasti toimien oppilas virittyy ilmiön tutkimiseen. Kehitämme toiminnallisia menetelmiä, joilla ilmiötä voi moniaistisesti tutkia.

Kaikki koulutukset voidaan järjestää joko kouluilla tai Sanataidekoulun kokoustilassa Tikkuraitilla

Kontakti- ja hintatiedot:

tiina.ahlgren [at] sanataidekoulu . fiIMG_3851