Savion koululaisten kummitusjuttuja

Savion koulun nelosluokkalaiset kävivät toukokuussa vierailulla sanataidekoulussa. Vierailun aikana tehtiin ryhmissä sanataidetehtäviä, joiden tuloksena syntyi sanataidekoulun kummituksia, silkkitehtaan kummituksia ja kummituskouluja. Näin mahtavia tarinoita he kirjoittivat:

 

Sanataidekoulun kummitus

Kummituksen nimi on Kati Kiitäjä. Kati on sanataidekoulun vanha opettaja. Hän asuu kellarissa ja vintillä. Hän katselee, että miten nykyiset opettajat opettavat. Kati liikkuu kerhon aikaan ja yöllä. Hän on kiltti ja ujo. Hän pelkää ihmisiä, ja jos joku näkee hänet, niin hän lähtee karkuun. Aamulla Kati nukkuu, päivällä tarkkailee ja yöllä vartioi. Hän spreimaalaa ullakoilla. Kati tykkää juoda kahvia kirjavasta kahvikupistaan. Katin vanha työkaveri oli ollut niin ilkeä lapsille, että jos joku kohtelee lasta kaltoin, niin hän saa potkut.

 

Silkkitehtaan kummitus

Jukka Räsänen oli silkkitehtaan suunnittelija ja rakentaja. Jukka oli viemässä illalla työkaluja paksun teräsoven taakse, josta niitä ei voisi kukaan varastaa. Räsäsen työkaveri paiskasi teräsoven kiinni juuri, kun Jukka oli poistumassa. Jukka jäi teräsoven taakse eikä saanut enää happea. Yön aikana Jukka menehtyi hapen puutteeseen. Aamulla Jukan ruumis löydettiin varastosta. Seuraavana päivänä Räsäsen ruumista ei enää ollut siellä. Joka päivä ja yö Jukka vainosi työkaveriaan, joka oli lukinnut hänet varastoon. Jukan työkaveri näki painajaisia Jukasta. Lopulta hän teki itsemurhan.

 

Silkkitehtaan kummitus

Silkkitehtaan kummitus on ollut silkintekijä, joka on joutunut silkkikoneeeseen ja siitä on tullut silkkikummitus. Silkkikummitus liikkuu leijaillen. Hän pelottelee kolistelemalla. Silkkikummitus kun näkee ihmisen, niin se syö sen. Silkkikummitus asustaa verhoissa. Hän liikkuu yöllä. Silkkikummitus valvoo 24/7.

 

Silkkitehtaan kummitus

Lucia Stone on silkkitehtaan kummitus. Tarina kertoo Lucian olevan erittäin kaunis. Harmikseen Lucia oli lievästi mielisairas, ja myrkylliset kaasut pahentavat tätä mielisairautta. 98 vuotta sitten Lucia oli tullut tapaamaan siskoaan silkkitehtaalle, jossa sisarensa oli töissä. Hän luuli sisarensa olleen lomalla Ruotsissa ja päätti jäädä odottamaan sisartaan. Hän odotti siskoaan vuosikymmeniä tietämättään. Tehtaalla oli ollut kaasuvuoto Lucian tietämättä, johon Lucian sisko oli menehtynyt. Lucian mielisairaus oli pahentunut kaasuvuodon takia. Koko tämän ajan Lucia ompeli silkistä mekon sisarelleen. Kun mekko oli valmis, Lucia päätti mennä tutkimaan tehdasta. Hän löysi siskonsa ruumiin tehtaan vintistä. Järkytyksestään Lucia rupesi ottamaan askelia taaksepäin. Lucia peruutti parvekkeelle asti, jonka ovet olivat auki. Laho parveke petti, ja Lucia putosi noin 23 metriä alas. Sanotaan, että Lucia kävelee pitkiä ruosteisia käytäviä pitkin löytääkseen siskonsa yksinäisen sielun.

Jos joskus näet Lucian kävelevän, Lucia tuijottaa sinua tarkistaakseen, että et ole hänen siskonsa, valot sammuvat ja ainoaan asiaan, jonka pystyt löytämään on palanen Lucian huntua. Jos löydät Lucian siskon ruumiin, Lucia suuttuu ja kietoo huntunsa pääsi ympärille, silleen että hapen saaminen on mahdotonta.

 

Silkkitehtaan kummitus

Kummitus nimeltään Adolf Kosonen haavoittui jatkosodan aikana vakavasti menettäen oikean silmänsä. Adolf pystyi silti jatkamaan työtänsä silkkitehtaalla. Vuonna 1949 silkkitehtaassa tapahtui iso onnettomuus, kuului erikoinen ääni ja koneen osat syttyivät tuleen, kertoo Adolfin ystävä. Adolf menehtyi tapahtumassa. Adolf käyskentelee yhä käytävillä ja etsii rikkoutuneen koneen osia. Joka vuosi kesäkuun kuudentena päivänä kello 12 yöllä silkkitehtaalla kuuluu outoja ääniä. Varo! Adolf voi iskeä milloin vain.

 

Sanataidekoulun kummitus

Olipa kerran entinen sanataidekirjailija. Hän oli tekemässä kirjaa, yhtäkkiä hänelle tuli sairauskohtaus ja hän kuoli. Hän jäi kummittelemaan sanataidekouluun, koska häntä jäi harmittamaan, kun kirja jäi kesken. Aina kun joku yritti tehdä uutta kirjaa, hän pelotteli hänet pois ja repi kirjan kappaleiksi. Kukaan ei enää uskaltanut tehdä uusia kirjoja, muuten ne revittäisi kappaleiksi. Kaikki kirjat meinasivat loppua maailmasta, kunnes joku löysi kummituksen kirjan ja kirjoitti sen loppuun. Sen jälkeen kummitus lähti ja jätti kaikki ihmiset rauhaan. Ja sitten ihmiset uskalsivat tehdä taas lisää kirjoja. Ja kirjoja oli taas hirveästi. Ja kaikille riitti lukemista. Ja ihmiset nauttivat taas lukemisesta. Sitten jonkin aikaa velho keksi, miten parannetaan kirjailija kuolleista. Kirjailija joi taikajuomaa ja jatkoi taas kirjoittamista.

 

Sanataidekoulun kummitus

Se on mies. Se asuu Tikkurilan sanataidekoulussa. Se huutaa keittiössä jotain, josta ei saa kunnolla selvää. Kummituksen nimi on Pekka. Hän sanoi, että on asunut sanataidekoulussa yli 10 vuotta.

 

Sanataidekoulun kummitus

Hän asustaa ullakolla. Mutta hän tulee kurkkimaan ulkoparvekkeen ikkunasta. Hän varastaa toisten kasvoja. Hän liikkuu aina öisin kello 3–4 aikoihin ja tarkkailee muita. Se liikkuu nopeasti ja varastaa kasvot. Päivällä se yrittää varastaa kasvoja ja öisin menee toisten kehoihin. Kirjoittaa kirjoja toisten ihmisten sieluista. Häneltä lähti kasvot, kun neulat lensi ommellessa hänen päällensä.

 

Kummituskoulu

Koulussa opetetaan lentämistä, näkymättömäksi muuttamista. Hyvä kummituskoulun oppilas on hyvä pelottelemaan. Lentämistä harjoitellaan heittämällä katolta alas. Lisäksi opetetaan esineiden hallitsemista ja pelottelua.

 

Kummituskoulu

Haamukoulussa opetellaan riivaamista, jollain tunneilla opetellaan taistelemaan toisten oppilaiden kanssa. Hyvä oppilas on taitava säikyttelemään. Ruokana on haamuhamppareita ja haamuranskalaisia.

 

Kummituskoulu

Kummituskoulu on ikivanha koulun raunio, joka paloi tulipalossa. Entiset opettajat ja oppilaat jäivät kummittelemaan kouluun. Oppilaat jäivät kertaamaan vanhoja oppitunteja ennen paloa.

Koulussa opetetaan musiikkia, puukäsitöitä, haamuilua, matikkaa ja pelottelua. Musiikissa haamut harjoittelevat kirkumista ja huutamista. Puukäsitöissä he höyläävät ikuisesti jakkaroita. Matikassa haamut kertaavat ainiaan tulevaa koetta varten (jota ei pidetty) Haahuuillessaan haamut menevät seinien läpi ja harjoittelevat ihmisiä varten. Pelotellessaan he harjoittelevat samanaikaisesti kirkumista ja seinien läpi menemistä.

 

Kummituskoulu

Lentämistä harjoitellaan kotona. Pelottelutaitoja ja ääniharjoituksia, väistelyharjoituksia. Piilosta, esineitten heiluttamista. Hyvä oppilas on hauska, kun ihmiset säikähtävät kovasti. Liikuntaa opetetaan ulkona. Muita oppiaineita opetellaan sisällä. Suojautuminen kestää yhden tunnin vuorokaudessa ja yhden vuoden ajan.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sanis/public/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405
_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä