Muistan ja kirjoitan koulumuistoja

Muistan ja kirjoitan -ryhmän aikuiset kirjoittivat koulumuistoistaan. Koulumuistoja lähdettiin etsimään listaamalla kouluun liittyviä ääniä, hajuja tai tuoksuja, makuja sekä tuntoaistin havaintoja. Ryhmässä jaetut aistimuistot tempaisivat kuulijan mukaansa. Äkkiä muistin, miltä pureksittu lyijykynä maistui suussa. Muistin, miltä Vierumäen koulun puutyöluokassa tuoksui. Muistin äänen joka kuului, kun keskusradio napsahti päälle. Muistatko sinä?

 

Kouluruuat olivat monen aistimuiston lähteenä. Muistettiin, kuinka makaronivelli muljahteli suussa. Muistettiin tillilihakastike, kuorittu kumiperuna, kanaviillokki ja rustonpalat hernekeitossa. Muistettiin ihana maitokiisseli ja hillo.

 

Kokoontumisen aikana ehdittiin kirjoittaa omasta koulumuistosta ja piirrettiin kartat koulumatkasta. Karttoihin sai merkitä koulumatkojen tapahtumia ja tapahtumapaikkoja. Koulumatka ei ole mikä tahansa matka. Sen varrella voi sattua ja tapahtua. Saattaapa kotimatka joskus venähtääkin, jos matkalle osuu jotain tärkeää tekemistä.

Muistan ja kirjoitan WP_20131106_002

Helin koulumatka 1960-luvulta. Kuva: Soili Pohjalainen.

 

Lopuksi ryhmässä kirjoitettiin vielä jostain kouluaikaisesta luvattomasta jutusta. Jotain luvatontahan me kaikki olemme koulussa tehneet, vai mitä?

 

Soili Pohjalainen

sanataideohjaaja 

 

Kommentoi

Vaaditut tiedot on merkitty tähdellä. (Sähköpostiosoitetta ei julkaista.)

_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä