Mereltä liikkuvaan metsään

Sanataidekoulun lukuvuosi 2011-2012 on päättynyt ja on aika siirtyä kesän viettoon. Vuosi kului merellisten aiheiden ja kirjojen äärellä.

Syksyllä 2011 Vantaalla vieraili Saareen -elämyksellinen sanataidenäyttely ja se antoi lähtöinspiraation koulun opetusryhmiin ja iltapäiväkerhoihin. Syksyllä alkaa jälleen uusi lukuvuosi teemalla Liikkuvaan metsään. Lähdemme seikkailulle virolaisten, saamelaisten, karjalaisten ja muiden sukukieliemme mytologioihin ja kirjallisuuteen.

Sanataideleiri

Ennen syksyn opetuksen aloitusta järjestämme valtakunnallisen sanataideleirin. Sanataidekoululla on pitkä perinne kesäleireistä ja tänä vuonna leirillä teemana on tieteiskirjallisuus. Tohtori X on sotkenut pahasti maailman tulevaisuuden ja sanataiteilijoiden tehtäväksi on annettu sen rakentaminen uudelleen.

Paluu tulevaisuuteen

Olemme kehittäneet toimintaamme paljon kuluneen vuoden aikana. Näkyvimpänä muutoksena ovat nämä uudet ja huiman hienot kotisivut, joiden kautta välitämme entistä aktiivisempaa ja avoimempaa sanataidekulttuuria. Samalla uudistimme koko visuaalisen ilmeemme.

Tulevaisuuteen kuuluu myös monet yhteistyöprojektit pääkaupunkiseudulla. Olemme aktiivisesti mukana Desingpääkaupunkivuoden toiminnassa ja virittelemme harrastajiemme kanssa yhteistyötoimintaa Pohjois-Helsingin musiikkiopiston ja kuvataidekoulun kanssa. Siri Kolun Me Rosvolat -kirjojen hahmot astuvat ulos kirjojen kansista elämykselliseen sanataidepajaan ja Toteemista kuuluu kavioiden kopsetta.

Nyt kannattaa lähteä mukaan sanataideseikkailuun!

Johannes

Kommentoi

Vaaditut tiedot on merkitty tähdellä. (Sähköpostiosoitetta ei julkaista.)

_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä