Hullunkuriset rosvoperheet

Syksy on Simonkallion sanataideryhmässä edennyt kuin varkain – sanan varsinaisessa merkityksessä. Siri Kolun Me Rosvolat –kirjan innoittamina olemme tutustuneet rosvouksen salaisuuksiin.

DSCN1543[1]

Syksyn suuri projekti on ollut luoda itse hullunkuriset rosvoperheet –pelikortit. Pelikorteilla on pelattu samaan tapaan kuin vanhoilla kunnon Hullunkuriset perheet –korteilla. Perinteisessa pelissähän seikkailevat esimerkiksi perhe Paletti, perhe Pulla ja Tulppaani. Meidän hullunkurisista rosvoperheistä löytyvätkin seuraavanlaiset perheet erityispiirteineen:

Perhe Kakkula

Vauva Kiia, tytär Kiira, poika Kalle, äiti Paula ja isä Pauli muodostavat Kakkulan perheen. Mainittakoon, että mieluisin ryöstösaalis ovat luonnollisesti erilaiset kakut. Paula Kakkula on mieltynyt kerroskakkuihin, kun taas isä Kakkula haluaa pupuilla koristeltuja kakkuja. Isä Kakkulan erikoistuntomerkki on paksuus (luonnollisesti, kuka nyt ei kakkuja syömällä hieman pyöristyisi?).    

DSCN1546[1]

 

Rosvoperhe Kunkkukissat

Kunkkukissoista löytyy kuninkaallista kissasakkia. Prinsessat Celestia, Helmi ja Sandra sekä kuninkaallinen kissavauva Elle rakastavat kaikkea kultaista ja säihkyvää. Heidät tunnistaa pitkien kissanhäntien lisäksi kiillosta, säihkeestä ja kauneudesta. He haluavatkin ryövätä kultaliikkeitä tai kenties havittelevat merirosvojen aarrearkkuja.

Rosvoperhe Tiikeritaika

Rosvoperhe Tiikeritaikaan kuuluvat jäsenet tunnistaa hyvin hoidetuista hiuksista, joissa on oransseja ja mustia tiikeriraitoja. He tykkäävät ryöstellä myös tiikerivaatteita (tytär Anniina), korkokenkiä (äiti Mervi), muotivaatteita (tytär Armi) ja naamareita (poika Esko). Perheen isä Martti on kuitenkin aika tavallinen mies. Liekö hän tietääkään edes muun perheen rosvouspuuhista?

 

Perhe Karkkila

Tämä perhe ryöstää kaikkia mahdollisia karkkeja. Liinu haluaa suklaakarkkeja, Liina tuttikarkkeja, Lotta salmiakkikarkkeja ja Liisa tikkareita. He ovat ihan tavallisen näköisiä ystävällisiä ja hauskoja tyttöjä mutta rosvoina he ovat ovelia. Ryöstökohteena ovat luonnollisestikin karkkikaupat ja murtovälineinä vasara, karkkikauhat ja kaksikymmentä tyhjää karkkipussia.

Rosvoperheet ovat päässeet myös suunnittelemaan täydellistä rikosta – joka kuitenkin kaikeksi harmiksi menee jollakin surkealla tavalla mönkään. Parempaa onnea seuraavalle keikalle!

 

Perheiden tekijät:

Kakkulat Saaga, Kunkkukissat Minna, Minttu ja Peppi, Tiikeritaika Pinja-Riina ja Karkkilat Kia.

 

Sanataideohjaaja

Teija Paavilainen

 

Kiinnostuitko sanataiteesta? Tutustu opetusryhmiimme ja ota yhteyttä!

Kommentoi

Vaaditut tiedot on merkitty tähdellä. (Sähköpostiosoitetta ei julkaista.)

_Vantaan Sanataidekoulu     _Asematie 11 A 11 (Tikkuraitti 11 A 11)    _01300 Vantaa     _P: 045 126 6080     _Ota yhteyttä